20 fantastiske år med Rubens Kvinner

20 fantastiske år med Rubens Kvinner

Det har vært 20 fantastiske år med Rubens Kvinner. Kundene kommer fra Tynset i nord, til Skarnes i sør for å handle i den fine butikken vår på Elverum.

Det finnes ikke mange forretninger som Rubens Kvinner. Faktisk er det så få spesialforretninger for formfagre kvinner i størrelsene 42-56+, at de reiser ens ærend til Elverum langveisfra. Mange setter av hele dagen på tur-/returreisen for å få handlet moteriktige og trendy klær.

-Jeg har elsket jobben min gjennom 20 år, sier daglig leder Kari Halstenshoff. -Ingenting er så flott som å få andre til å skinne og blomstre i antrekk med riktig snitt. Jeg husker så altfor godt hvordan jeg selv opplevde det å handle klær, eller rettere sagt – det å ikke få handlet klær, sier hun.

I dag kan det hende jeg gråter en skvett sammen med kundene – men det er gledestårer altså, understreker hun. Hos Rubens Kvinner glemmer de heller ikke mannfolkene. De får slappe av i godstolen med kaffe og avis mens damene handler.

Fant aldri moteriktig tøy selv

Etter selv å ha opplevd hvor vanskelig det var å få trendy tøy til å passe, ble drømmen å åpne egen forretning. Det gjorde hun og søsteren våren 1997. Siden den gang har hun fått kvinner i alle størrelser og fasonger til å blomstre opp. Like viktig som selve antrekket er tilbehøret. Godt undertøy og riktige smykker og vesker er også en del av opplevelsen av å føle seg vel. Rubens Kvinner har både fritidstøy, selskapstøy, undertøy, badetøy, strømper, smykker, tørkler og sjal.

Å ikke passe inn i de mest brukte A4-størrelsene skal ikke sette noen begrensning på hvordan du og jeg kler oss, sier Kari. Hun er veldig glad for å ha fått til det hun ønsket med forretningen. God atmosfære, store romslige prøverom, mye latter og ikke minst klær som passer. Kundene kommer igjen, og igjen – selv om de bor milevis unna.

Mye dansk og tysk design

I løpet av 20 år har det skjedd utrolig mye på designsiden, både i farger og snitt.  I dag har vi et stort utvalg tøy i blant annet dansk og tysk design. Plaggene er gradert slik at passformen blir bedre. Gradert betyr at selv om man trenger en størrelse eller to ekstra over bysten eller hoftene, vil armlengden eller benlengden være den samme. Vi får svært gode tilbakemeldinger på både utvalg og kvalitet.  Skulle det være behov for små justeringer ordner sydama vår, Torill Bronken, opp i det.

Farger tilfører energi og glede.   

Formfulle kvinner med interesse for trendy plagg var ikke en selvfølge for 20 år siden. Da var heller ikke utvalget i store størrelser stort. I dag derimot ser vi at flere og flere har fått øynene opp for at størrelse ikke er noen hindring for å kle seg moteriktig, trendy og hot.  Hos oss i Rubens Kvinner finner du trendy plagg opp til størrelse 56+.

Kundene anbefaler oss

Jungeltelegrafen har hjulpet oss med markedsføringen. Det er i grunn den beste kanalen det, sier Kari. Nå har vi også fått en splitter ny nettside som vi kommer til å bruke aktivt sammen med Facebook-siden vår.

Forretningens navn er forresten ikke tilfeldig valgt – det refererer seg til kunstneren Peter Paul Rubens, som er kjent for sine malerier av frodige damer. -I likhet med Rubens, ville vi også hylle de kvinnelige formene, forteller Kari.