Liv – fra kunde til ansatt hos Rubens Kvinner

Rubens Kvinner

Liv Sagen (t.h.) begynte å handle hos Rubens Kvinner allerede da Kari Halstenshoff åpnet butikken sin i 1997, for 20 år siden. – Motebutikken med store størrelser ble et frisk pust og populært tilbud for mange i byen – også for meg, forteller Liv. Etter å ha vært kunde i mange år begynte hun å jobbe i motebutikken.

Liv oppdaget butikken da de annonserte konseptet og åpnet forretningen på det lille torvet nedenfor selve handlegata. Hun kjente ikke damene som startet butikken, men de fant raskt tonen og ble godt kjent.

Liv forteller at hun alltid har vært interessert i farger, klær og mote, men at det ikke alltid har vært like enkelt. – Jeg har alltid vært det vi på godt norsk kaller litt lubben, sier Liv. – Rubens Kvinner ble butikken vi følte oss vel i. Her var alt moteriktig og fulgte trendene ellers i motebildet.

Begynte med shoppingkick

Jeg og mange med meg fikk nok et aldri så lite shopping-kick i oppstarten. Rubens Kvinner hadde jo så mye lekkert tøy – som satt som et skudd. Etter å ha fornyet garderoben stakk jeg oftere og oftere innom Rubens bare for å si hei og slå av en prat – uten spesielle handleplaner.  Ofte endte det med et nytt plagg eller tilbehør som skjerf, smykker eller vesker.

Fikk revmatisme – ble ufør

Selv jobbet jeg på Domus på den tiden – det var min arbeidsplass gjennom 35 år. Etter at jeg fikk påvist revmatisme ble jeg delvis ufør, men fortsatte å jobbe 50 prosent på Domus. Etter hvert ble jeg 100 prosent ufør og gikk hjemme et drøyt år. Det var da jeg oftere og oftere var innom Rubens Kvinner – bare for å komme ut og treffe folk.

Kundene trodde jeg jobbet på Rubens Kvinner

Når jeg tenker tilbake var jeg kanskje litt mer enn en vanlig kunde. Jeg satt ofte der bare for å ha det hyggelig og snakke med andre som kom innom. Andre kunder så meg der så ofte at de kanskje trodde at jeg jobbet der, men det gjorde jeg altså ikke. Noen kom til og med og spurte meg om råd og hjelp, og jeg syntes det bare var gøy.

Opptatt av klær og design

Du skulle vært her du Liv sa Kari ofte til meg når jeg var innom. Når jeg fikk mulighet til å få være mannequin og bære antrekkene som var til salgs i butikken var jeg i fyr og flamme og i mitt ess.

I 2011 spurte Kari om jeg hadde lyst og ork til å hjelpe til i butikken. Hun visste at jeg på det tidspunktet var 100 prosent ufør. Jeg var jo der så ofte likevel, så jeg svarte så klart ja. Jeg ble kjempeglad for tilbudet, for både butikken og folka der var jo blitt mine favoritter. Revmatismen holder jeg i sjakk og jeg greier til og med å jobbe utover de faste 30 prosentene om det skulle være behov. Nå har jeg jobbet her i 6 ½ år og håper jeg kan fortsette i mange år til, sier Liv.

Høsten nyheter

I disse dager er høst- og vinterkolleksjonen på vei inn i butikken. Nesten daglig kommer det inn nye plagg i høstens hotteste farger, nemlig rust, plomme, gult og grønt. – Vi håper riktig mange fra nær og fjern kommer innom og ser på utvalget. For de som følger oss på facebook vil vi legge ut smakebiter utover høsten, lover Liv.