Torill justerer i egen systue

systue

Rubens Kvinner er godt kjent for sin kleskolleksjon i store størrelser og sin gode service til kundene. Til og med systue har de i forretningen. For oss som ikke er helt A4-størrelse er det ofte behov for å gjøre små justeringer på plagget for at det skal sitte perfekt. Den jobber tar Torill Bronken på strak arm.

Systua er blitt et kjærkomment servicetilbud til kundene hos Rubens Kvinner. – Skulle bare mangle om ikke kundene skal få gjort små justeringer på klærne hvis det er behov for det. Jeg stortrives med å bruke symaskinen i kombinasjon med butikkjobben. Interessen for søm fikk Torill Bronken allerede som 7-åring.

 

Fast dag i systua

Den travleste tiden i systua hos Rubens Kvinner er fra påske og frem til sommerferien. Dette er jo årstiden for de store selskapene og dermed ekstra mye å gjøre. Torill har en fast dag i uka som hun bruker i systua, og de fleste syjobbene gjøres da.

 

Legger opp, syr inn og tilpasser

– Vi er kjempefornøyd med at Torill har bakgrunn og utdannelse innen søm, sier daglig leder Kari Halstenshoff. Det gjør det enkelt for kundene å få lagt opp, eventuelt sydd inn eller ut et plagg. – Er Torill i butikken og har tid, tar hun enkle justeringer der og da slik at kunden får med seg kjolen eller buksa hjem med en gang.

systue

Marie Gulliksen: Ingen systue – ingen klær for meg

Hadde det ikke vært for Torill og systua hadde ikke jeg hatt klær, sier Marie Gulliksen. Marie bor i Oslo, men ble kjent med Rubens Kvinner og Torill ved en tilfeldighet. – Vi var på hytta vår litt sør for Elverum da jeg en dag gikk innom butikken fordi jeg var nysgjerrig. Her fant jeg buksa som satt som et skudd, men som alltid – altfor lang i beina. Ikke noe problem, sa Torill til meg – her har vi systue og jeg syr. Torill la opp buksene og ringte meg så fort hun hadde gjort jobben.

 

Etter dette første møte med en fantastisk forretning har det blitt mange shoppingturer og antrekk fra Rubens Kvinner. Torill vet nøyaktig hva som passer meg. De har mange merker å velge i, men det er spesielt ett merke som passer meg godt. Det vet Torill. Hun vet også hva slags farger, mønster og snitt jeg trives i og ser godt ut i, sier Marie. Derfor havner jeg alltid hos Rubens Kvinner når jeg skal ha nye ting til sommer- eller vintergarderoben.

 

Sydde dukkeklær som 7-åring

Torill sin interesse for klær, design og søm startet allerede i syvårsalderen. – Mor sydde alltid klær til oss barna. Jeg har alltid vært kreativ og syntes det var kjempegøy å designe og sy dukkeklær. Det var stor stas å få lov til å låne mammas symaskin.

 

Torill skjønte tidlig at søm måtte bli hennes yrkesretning. Hun begynte etterhvert på husflidslinjen med søm. Etter utdannelsen begynte hun å sy for en konfeksjonsfabrikk. – Det var her jeg lærte å sy fort – der var det ikke rom for annet turbogiret, ler Torill. Både brudekjoler og bunader står på CV’n hennes.

 

Dette gjør vi mest av i systua:

  • Tilpasser lengde på bukser, skjørt, kjoler og bluser.
  • Rettinger på festantrekk.
  • Legger opp armer på gensere og topper.